Voimailujaostolla menestyksekäs kisaviikonloppu

24.02.2020

Karstulan Kivan voimailijoita osallistui viime viikonloppuna kaksiin eri kilpailuihin: Salossa järjestettyihin Suomen Voimanostoliiton klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuihin ja Seinäjoella järjestettyyn Suomen Leuanveto ry:n lisäpainoleuanvedon Suomen Cupiin. Paimen ja Kantonen sijoittuivat mitalisijoille penkkipunnerruksessa, ja Antinaho ja Honkonen lisäpainoleuanvedossa. Myös Aho ja Oikari paransivat henkilökohtaisia kilpailuennätyksiään penkkipunnerruksessa.

Juha Paimen nosti perjantaina 21.2. sarjassa 60M+120 klassisen penkkipunnerruksen SM-hopeaa tuloksella 140kg. Hän nosti ensimmäisellä nostollaan 130kg ja toisella kilpailutuloksensa 140kg. Kolmas yritys 145kg jäi tällä kertaa nostamatta. Sarjan SM-kulta meni tänä vuonna Lopen Voima ja Kunto Teamin Risto Korhoselle, joka penkkipunnersi 162,5kg.

Helmi Kantonen nosti lauantaina 22.2. klassisen penkkipunnerruksen SM-pronssia tuloksella 82,5kg sarjassa 23N84. Sarjan voitti Kankaanpään Voimailijoiden Tuulia Lohivuo tuloksella 100kg. Toiseksi tuli Kokkolan Jymyn Sofie Sällinen tuloksella 95kg.

Anna-Kaisa Honkonen ja Laura Antinaho kilpailivat samana lauantaina lisäpainoleuanvedon Suomen Cupissa Seinäjoella. Molempien kilpailusarja oli N70. Honkonen sijoittui sarjansa toiseksi. Hän veti ensimmäisellä yrityksellään 22kg, toisella 24kg ja kolmannella kilpailutuloksensa 26kg. Antinaho sijoittui saman sarjan kolmanneksi. Hän veti ensimmäisellä yrityksellään 18kg, toisella 20kg ja kolmannella 21kg. Sarjan voitto meni Keljon Viestin Nelli Riihuhtalle tuloksella 38kg.

Sunnuntaina oli kilpailupäivä Laura Aholla ja Susanna Oikarilla. Aho sijoittui kuudenneksi sarjassa N+84, penkkipunnertaen tuloksen 90kg. Ahon nostosarja: 1. 80kg, 2. 85kg, 3. 90kg. Ahon nosto kulki kisapäivänä hienosti! Hän paransi henkilökohtaista kilpailuennätystään peräti 10 kilolla. Sarja N+84 oli tänä vuonna kova, sarjassa ollessa poikkeuksellisen suuri määrä osallistujia. Sarja oli naisten sarjoista suosituin.

Oikari sijoittui sarjassa N84 neljänneksi tuloksella 85kg. Hän nosti ensimmäisellä yrityksellään 80kg ja toisella kilpailutuloksensa 85kg. Kolmas yritys 90kg jäi tällä kertaa nostamatta. Myös Oikari paransi henkilökohtaista kilpailuennätystään 10kg:lla, joskin hän nosti nämä kilpailut ylemmässä painoluokassa, painoluokkansa ollessa tavallisesti N72. N84:ssä kolmanneksi sijoittunut Kokkolan Jymyn Sofie Sällinen nosti 92,5kg, joten tavoittelu pronssisijasta jäi Oikarilta kauas.

Seuraavat kilpailut, mihin Karstulan Kivan voimailijoita osallistuu, ovat kolmen viikon päästä (13.-15.3.) Oulussa järjestettävät klassisen voimanoston SM-kilpailut. Sinne lähtevät kilpailemaan Laura Aho, Susanna Oikari ja Lauri Tamminen. Oikarilla on tavoitteena nostaa 72-kiloisissa naisissa 400kg:n yhteistulos. Sarjaan N72 on osallistumassa jopa 25 naista, joten kilpailu tulee olemaan kova. Myös Aho (N+84) tavoittelee yli 400kg:n yhteistulosta. Hän on panostanut viime aikoina paljon penkkipunnerrukseen, ja hänellä onkin tavoitteena parantaa Oulussa myös penkkipunnerrustulostaan nykyisestä 90kg:n henkilökohtaisesta ennätyksestään. Tamminen (M83) kertoo tavoitteekseen parantaa omaa kilpailuennätystään nykyisestä 627,5kg:n yhteistuloksesta.

Kivan leuanvetäjät Antinaho ja Honkonen kilpailevat seuraavan kerran 25.4. Seinäjoella järjestettävissä lisäpainoleuanvedon SM-kilpailuissa.