Karstulan Kivan voimailujaoston puheenjohtaja vaihtui

01.04.2020

Karstulan Kivan voimailujaoston vuosikokous pidettiin yhteiskunnallisen tilanteen vuoksi etäyhteyden kautta sunnuntaina 22.3.2020. Vuosikokouksessa tapahtui jaoston kannalta merkittävä muutos, jaoston pitkän linjan puheenjohtajan Seppojuhani Ruotsalaisen luovuttaessa puheenjohtajan nuijansa nuorelle voimanostokilpailijalle ja jaoston uudelle puheenjohtajalle Helmi Kantoselle.

Ruotsalainen on kantanut vastuuta voimailujaoston toiminnasta, toimien sen puheenjohtajana, vuodesta 2013 lähtien. Hän on myös yksi nykyisen, vuoden 2013 lokakuusta saakka toimineen, Kivan voimailujaoston perustajajäsenistä. Vaikka puheenjohtajan nuijan kantaja vaihtuikin, Ruotsalainen jatkaa edelleen jaoston taloudenhoitajan tehtävässä, mitä on hoitanut aikaisemmin puheenjohtajan tehtävänsä lisäksi. Ruotsalainen kertoo olevansa iloinen, että jaoston puheenjohtajan tehtäviin löytyi jatkajaksi innostunut parikymppinen Kantonen.
- Vapaaehtoinen vastuunkanto on parasta vastuunkantoa. Ja tätä Helmiltä vaikuttaisi löytyvän, Ruotsalainen toteaa.

Ruotsalainen kertoo Karstulan Kivan voimailujaoston perustetun aikanaan karstulalaisten nuorten voimanostajien, Verneri Ylimäen, Lauri Tammisen ja Matias Mäkisen, kilpailemisen mahdollistamiseksi. Ylimäki ja Tamminen nostivat, ennen jaoston perustamista Karstulaan, Äänekosken Huimassa. Mäkinen oli Jyväskylän Voimaklubin jäsen.
- Kun kilpailumenestystä ja mitaleita alkoi tulemaan, ne haluttiin tietenkin kotikuntaan Karstulaan, kiteyttää Ruotsalainen.

Mäkinen, Tamminen ja Ylimäki ovat kaikki edelleen Karstulan Kivan voimailujaoston kilpailijoita. Lokakuussa 2013 pidetyn voimailujaoston ensimmäisen järjestäytymiskokouksen jälkeen jaostoon on liittynyt myös uusia kilpailijoita. Jeremias Kronqvist kilpaili Kivan riveissä vuoden 2014 tienoilla. Soinilainen voimanostaja ja penkkipunnertaja Laura Aho liittyi mukaan toimintaan vuonna 2016, lehtimäkeläinen penkkipunnertaja Juha Paimen vuonna 2017 ja kyyjärveläissyntyinen voimanostaja Susanna Oikari vuonna 2018. Aho, Paimen ja Oikari ovat Kivan voimailujaoston kilpailijoita edelleen.

Vuonna 2019 jaostossa tehtiin lajiliittolaajennuksia. Tähän mennessä jaoston jäsenet olivat kilpailleet ainoastaan Suomen Voimanostoliitto ry:n kilpailuissa. Vuonna 2019 jaosto selvitti mahdollisuuksia osallistua myös Suomen Voimalajiliiton ja Suomen Leuanvetoliiton järjestämiin kilpailuihin. Kaikki edellä mainituista lajiliitoista ovat dopingtestauksen piirissä, joten ongelmaa osallistumiselle ei ilmennyt. Mäkinen, Tamminen, Ylimäki ja Oikari osallistuivat täten elokuussa 2019 Suomen Voimalajiliiton PurePullTM maastanoston SM-kilpailuihin ja menestystä tuli. Suomen Leuanvetoliittoon liittymisen myötä jaostoon liittyi vuonna 2019 kaksi leuanvetäjää: Anna-Kaisa Honkonen ja Laura Antinaho. Samoihin aikoihin jaostoon liittyi myös jaoston nykyinen puheenjohtaja, pylkönmäkeläinen voimanostaja Helmi Kantonen.

Myös voimailujaoston vastuunkantajien kokoonpano on muuttunut vuosien saatossa. Ruotsalainen kertoo alkuperäisessä jaostossa, jonka järjestäytymiskokous pidettiin 11.10.2013 Lounas-Kahvila Hertassa, olleen jäseninä hänen lisäkseen Sakari Kronqvist, Juha Manni, Ilkka Västi, Lauri Tamminen ja Antero Ahonen. Järjestäytymiskokouksessa oli lisäksi paikalla Karstulan Kivan silloinen puheenjohtaja Martti Heikkilä. Vuonna 2015 jaoston jäseneksi liittyi Sami Halmesaari.

Nykyisessä jaostossa toimivat puheenjohtajana Helmi Kantonen, sihteerinä Anna-Kaisa Honkonen, taloudenhoitajana Seppojuhani Ruotsalainen, markkinointi- ja tiedotusvastaavana Susanna Oikari ja valmennusvastaavina Anna-Kaisa Honkonen, Lauri Tamminen ja Ilkka Västi. Jaoston kilpailijoita ovat lisäksi: Verneri Ylimäki, Matias Mäkinen, Laura Aho, Juha Paimen ja Laura Antinaho.

Ruotsalainen on tyytyväinen jaoston aktiiviseen toimintaan. Hän näkee vastuunkantamisen ja toimintaan sitoutumisen tärkeänä asiana urheiluseurojen toimintaa ajatellen. Uusi puheenjohtaja Helmi Kantonen ottaa tehtävän vastaan avoimin mielin. Kantonen ja Karstulan Kivan voimailujaosto kiittävät Seppojuhani Ruotsalaista jaoston puheenjohtajana toimimisesta ja työskentelystä jaoston kilpailutoiminnan eteen kuluneina vuosina!

Kuvissa: Voimailujaoston uusi puheenjohtaja Helmi Kantonen, sekä Seppojuhani Ruotsalainen, joka toimi voimailujaoston puheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien.

IMG-20200407-WA0004.jpg03.10.2023Kinkkubingot
24.07.2023Kesä Bingot
06.05.2023Kivan Sprint Suunnistuskisat 7.5.2023
11.03.2023Edustus pelaa playoffs
02.03.2023Jäähalli käytössä 2023
24.10.2021Korona aika taitettu
01.04.2020Karstulan Kivan voimailujaoston puheenjohtaja vaihtui
16.03.2020Aho ja Oikari klassisen voimanoston SM-kilpailuissa Oulussa
24.02.2020Voimailujaostolla menestyksekäs kisaviikonloppu
26.01.2020Kantoselle hopeaa nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailuissa

Siirry arkistoon »